Podengoträffar med Podengo Friends

Sedan början av 2016 har Facebookgruppen Podengo Friends Sweden haft ett fint samarbete med Svenska Podengo Portuguêsklubben.

Podengo Friends Sweden startades av Bert-Åke och Gunela Byqvist Juninger med syftet att sprida vänskap, kunskap och glädje bland oss som älskar rasen. Vi ordnar träffar och aktiviteter för oss som har en Podengo Português, eller är intresserad av rasen.

Innehållet på träffarna har under åren varierat mellan härliga promenader i all enkelhet, lek och bus i hundgårdar, hundfotografering, ringträning, BPH, intressanta studiebesök hos exempelvis Hundstallet, aktivitetsdag på Hunderbanan osv, allt avslutas med en trevlig fikastund tillsammans i naturen eller på hundvänligt café.

Alla som är med i Podengo Friends Sweden är välkomna att själva föreslå aktiviteter, platser och promenadstråk för träffarna, och på flera håll runtom i landet hjälper våra ombud/podengovänner till att hålla i träffarna.

Från januari 2019 vill vi som vi tänkt från början, via egna sociala medier, fortsätta att utveckla Podengo Friends Sweden för alla podengovänner, och tackar därför Podengoklubben för ett fint samarbete under de här åren. Vi kommer säkerligen även fortsättningsvis ha ett visst samarbete.

Podengo Friends Sweden
Hemsida: www.podengofriends.se
Facebook: Podengo Friends Sweden
E-post:

Ombud
(klicka för större bild)

Podengo Friends tidigare träffar samt fotogalleri

Nedan hittar du en del tidigare träffar, och i bildgalleriet från träffarna  kan du även se lite bilder!

 


Podengoträffar 2018

Söndagen den 25 november blev det en podengopromenad för alla Podengovänner i Skåne! Denna gång i Söderåsens vackra nationalpark i Skäralid. Vi fick en härlig promenad där solen tittade fram emellan molnen ibland. Underbar natur, trevliga vänner och ett perfekt fika ställe med härlig utsikt, vad mer kan man önska sig. Tack för denna gång, vi ses snart igen, hälsar Kristina Rosell.

 

Söndagen den 21 oktober blev det en ny härlig träff hos Lilian Larsson i Bälinge, Luleå. Sex stycken podengos fick springa av sig på gården först och sen blev det en sväng till skogen. Charlotte med Jack och Edit, Anita med Bosse och Smulan och så Karamell och Alizza. Träffen avslutades med fika och en trevlig pratstund.

 

Lördagen den 22 september tog Charlies husse och matte, Olle och Lisa, med oss med på en fin promenad vid Tanto och Långholmen på söder, den här gången stannade vi till för en trevlig fikastund på Bellmansmuseets kafé. Tänkt vilket härligt promenadväder vi fick trots att dagen började med regn och blåst. 17 st pälsklingar med hussar, mattar, småhussar och småmattar kom idag.

 

Fredagen den 13 juli, en härlig sommarträff i det vackra Hässleholm! Mötesplats vid Hundrastgårdarna vid Finjasjön. Kristina med poddarna Heikki och Samu höll i träffen vid den natursköna Finjasjön, Det blir en liten promenad och sen lek och bus för vovvarna i hundrastgårdarna vid sjön. En mysig fikastund tillsammans blev det så klart också.

 

Lördagen den 30 juni blev det ett härligt gäng på sommarträffen i Stockholm! Det är så roligt att det ofta kommer nya podengovänner till träffarna, idag var det Bosse som annars bor i Luleå, Ginger som bor i Uppsala samt Hador från Stockholm. Hoppas ni kände er varmt välkomna! Dagen bestod av sköna promenadslingor, bad för vovvarna, picknicklunch i gräset och fri lek i hundrastgården. Dessutom hann vi med en kul liten Quiz, ”gissa logotyper”.

 

Lördagen den 2 juni promenerade och badade ett podengogäng i Hilleshögs dalar/Glumslövs backar, strax norr om Landskrona! Temat för dagen blev ”vita ben” och ”blöta hundar”. En kort promenad mäktade vi med i det underbara vädret. Fika och en massa att diskutera som vanligt.

 

Lördagen den 19 maj deltog podengovänner i promenaden till förmån för Hundstallet. Underbart väder, fin promenadsträcka som också inbjöd till ett svalkande bad för vovvarna och sen en avslutning med lunchpicknick i gröngräset.

 

Söndagen den den 8 april blev det en Podengoträff i Västra Götaland/Halland. Maria Cronqvist med sin poddar, medion Stella och pequenon Diva, bjöd på en skön promenad vid härliga Långasand strax söder om Falkenberg. Det blev också en mysig fikastund tillsammans.

 

Söndagen den 25 mars blev det en härlig träff hos Lilian Larsson i Bälinge, Luleå. Först en promenad i närområdet och därefter bjöd Lilian på våfflor till fikat hemma i sitt kök eftersom det var våffeldagen.

 

Lördagen den 10 mars kl 12:00 blev det en ännu en härlig podengoträff i Skåne. Podengopojkarna Heikki och Samu med matte Kristina Rosell mötte upp alla podengovänner som ville följa med på en mysig promenad i det vackra landskapet.

 

Lördagen den 24 februari var det dags för en podengoträff i Jämtland. Vi träffades i Badhusparken (Vinterparken) utanför Vinterbadet i Östersund. Naturligtvis var man välkommen utan hund eller med annan ras än Podengo om man var nyfiken på rasen Podengo!

 

Söndagen den 25 februari blev det en podengoträff ute i den vackra hundparken Hundöarna på Drottningsholm/Ekerö i Stockholm. Denna gång var det Åsa Floderus och Helene Ranow med sina podengos som hjälpte oss att hålla i en härlig podengopromenad. Träffen avslutades med en trevlig fikastund tillsammans på Brostugans café.

 

Söndagen den 21 januari tog Pekka och Kristín med sig Podengovänner på en härlig vinterpromenad vid Gärdet. Den här gången togs de fina bilderna av Ola Hedin då vi var på resande fot.

 Podengoträffar 2017

Lördagen den 2 december  hyrde vi återigen den fina Hundhallen i Haninge. Det blev en härlig adventsträff med fika, glögg och lite godsaker som Podengo Friends bjöd på.

 

Lördagen den 21 oktober höll Lilian Larsson och Maria Samuelsson i en härlig Podengoträff i Bälinge, Luleå. Det blev en promenad och så visade Lilian hur viltspårning gick till.

 

Lördagen 21 oktober blev det äntligen en Podengoträff för Västra Götaland/Halland. Maria Cronqvist med podengon Diva tog en skön höstpromenad vid härliga Långasand strax söder om Falkenberg.


Lördagen den 14 oktober
 besökte vi till en rolig lekplats för våra små Poddar. Kostnaden för 2 timmar i lekparken var 50 kr per familj. Så tokbilligt och så tok kul!

 

Lördagen den 23 september blev vi återigen ett gäng Podengovänner som gick med i hundpromenaden på ett härligt Djurgården i Stockholm. Teslas matte Doris tipsade oss om Agrias hundpromenad till förmån för Hundstallet.

 

Söndagen den 24 september körde Kristina med poddarna Heikki och Samu ännu en härlig podengoträff i Hässleholm. Det blev en skön promenad, i lagom tempo för alla, på gångvägarna i de vackra bokskogarna vid Hovdala slott.

 

Söndagen den 3 september. Kristín Kristvinsdóttir ordnade dagens roliga träff påpå Hunderbanan i Norrtälje. Där fick vovvarna prova små utmaningar som kräver fokusering och ibland balans och mod.  Det här gör vi om!

 

Söndagen den 11 juni. Helene, Max och Jollen guidat oss på en härlig promenad som vi avslutade med en trevlig lunch/fika på Brostugan. Det blev en härlig avslutningsträff innan semesteruppehållet.

 

Söndagen den 4 juni kl. Podengopicknick på Himmelstalunds Sportfält i Norrköping i samband med helgens utställning.

 

Lördagen den 20 maj. Kristina, med poddarna Heikki och Samu, ordnade en härlig ”drop-in” träff med bus i hundgården och grillning vid Finjasjön i Hässleholm.

 

Lördagen den 13 maj. Podengo Friends deltog iAgrias hundpromenad till förmån för Hundstallet som Teslas matte Doris tipsat om. Det blev en skön solig dag med många hundmöten som avslutades med en trevlig fika vid Djurgårdskanalen.

 

Lördagen den 8 april. Podengoträff i Norra Sverige, Bälinge, Norrbotten. Vårt ombud, Maria Samuelsson körde en härlig Podengopromenad för alla som ville hänga med. Det blev en strålande vårvinterdag i Bälinge, där 8 podengos, en berger och en mellanpudel träffades under trevlig samvaro.

 

Fredagen den 7 april. Spontan Podengoträff i Mörsil, Norra Sverige. Ombud Agneta Österberg bjöd in till podengobus, fika, snygga Podengoprylar och promenad. Lite kyligt men med mycket värme från samtliga deltagare.

 

Lördagen den 18 mars. Podengoaktivitet i Hundhallen Haninge, Stockholm. Vi provade på både agility och rallylydnad med hjälp av Susanne Pärson, Krullets kennel, som instruktör.
Stort tack till Krullets kennel som sponsrade träffen med hallhyran, allt det goda hembakade fikabrödet, rallyskyltar mm.

 

Söndagen den 12 mars. Podengoträff på Järavallen i Skåne. Kristina fick hjälp av Catarina att guida en Podengopromenad i ett naturreservat med fina leder.

 

Lördagen den 14 januari. Podengoträff i Stockholm. Trots att solen var lite tveksam i början blev det en härlig Podengopromenad vid Gärdet idag. 11 Podengos och tre vinthundar med glada hussar och mattar fick en fin guidning av lilla Cookie och matte Lena.

 Podengoträffar 2016

Onsdagen den 28 december. Podengoträff i Stockholm. Cookie med familj inbjuder till promenad på härliga Djurgården och Gärdet.

 

Lördagen den 26 november. Podengoträff i Skåne. Kristina med poddarna Heikki och Samu ordnar en härlig promenad i Torups rekreationsområde.

 

Lördagen den 15 oktober. Podengoträff i Stockholm. Höstpromenad inklusive besök på djurkyrkogården på Djurgården och fika på Kruthuset.

 

Lördagen den 24 september. Podengoträff i Stockholm. Sara och lille Texas guidar oss på skogspromenad, hundlek och gemensam fika vid Tollare hundrastgård.

 

Lördagen den 24 september. Podengoträff i Skåne. Kristina med Heikki och Samu ordnar Podengoträff med fika vid Yngsjö hundbad.

 

Lördagen den 20 augusti. Podengopicnic i Norrköping. Vårt ombud Anna ordnar en mysig liten Podengopicnic på Himmelstalundsfältet i Norrköping.

 

Lördagen den 16 juli. Podengopromenad i Hässleholm. Kristina guidar på en promenad i vacker bokskog vid Hovdala slott, och fikastund uppe på berget.

 

Lördagen den 25 juni. Grillpicnic i Tånga Hed. Vi träffas för en trevlig grillmiddag i kvällssolen dagen innan Podengospecialen.

 

Söndagen den 19 juni. Podengopromenad med sommarlunch i Stockholm. Lisa och Zwip tar oss med på en promenad och sommarpicnic i ett vackert Tyresta nationalpark.

 

Söndagen den 5 juni, Podengopromenad och spårning i Norrköping. En kul aktivitetsdag där Susanne Pärson hjälper oss att prova spårning med våra poddar.
Efteråt har vi en picnic i solen innan Mats med Ebba och Oscar guidar oss på en liten promenad.

 

Lördagen den 21 maj. Podengoträff i Hässleholm. Vårt ombud Kristina ordnar en Podengoträff med promenad i underbar natur runt Hovdala slott, avslutar med en trevlig grill lunch i skogen. Ca 30 podengos med hussar och mattar deltog!

 

Lördagen den 14 maj. Studiebesök på Hundstallet i Stockholm. Vi har ordnat ett studiebesök, exklusivt bara för oss, på Hundstallet i Stockholm där hundpedagoden/problemhunds- utredaren Petter under ca 2,5 timmar berättar om verksamheten och låter oss besöka hundstallarna. Vi samlar ihop 500 kr som vi skänker till Hundstallets verksamhet.

 

Lördagen den 7 maj kl.13:00. Podengopromenad Åkeshov i Stockholm. Vi promenerar en fin slinga runt sjön i Åkeshov och fikar ute i underbart högsommarväder. Vovvarna hinner även få en härlig lekstund i hundgården intill.

 

Lördagen den 9 april. Ringträning i Stockholm. Katja och Pekka hjälper oss med ringträning på Gubbängsfältet i Stockholm. Vi övar att gå, stå, visa upp på bordet samt får en massa bra tips. Vi avslutar med en egen liten ”inoff” så alla får vara med ”på riktigt”. Pekka agerar domare och förklarar, tillsammans med Katja, momenten under en utställning.

 

Måndagen (annandag påsk) den 28 mars. Påskträff i Stockholm. Jenny med Kuma och Tarzan visar oss runt en fin slinga vid Vinterviken. Avslutar utomhus med en vårfika på caféet.

 

Lördag den 5 mars. Hundfotografering och afternoon tea vid Häringe slott. Vi anlitar Katja för fotografering av allas podengos under träffen. Blir en mängd fina bilder som alla som deltar sedan får av fotografen. Avslutar träffen med en härlig afternoon tea på slottet dit även vovvarna är välkomna in.

 

Lördagen den 20 februari. Podengopromenad i Danderyd Stockholm. Vi är ca 30st som träffas inklusive några härliga whippetar med hussar och mattar som vill följa med. Först lite lek och bus på golfbanan innan Pekka guidar oss på en uppfriskande promenad i skogen innan vi stannar och fikar.

 

Lördagen den 9 januari. Vinterpromenad på Gärdet i Stockholm. Lill och hennes podengo Totti tar täten för en skön vinterpromenad med knarr under skorna och gnistrande snö. Vi är ett härligt gäng i olika generationer. Vi avslutar med en värmande fika på hundcaféet Himmelska hundar.

 

Page Title 1

Phasellus porta. Fusce suscipit varius mi. Cum sociis natoque pena tibus et magnis dis parturient modayn test.

Read More
Page Title 2

Phasellus porta. Fusce suscipit varius mi. Cum sociis natoque pena tibus et magnis dis parturient modayn test.

Read More
Page Title 3

Phasellus porta. Fusce suscipit varius mi. Cum sociis natoque pena tibus et magnis dis parturient modayn test.

Read More
Page Title 4

Phasellus porta. Fusce suscipit varius mi. Cum sociis natoque pena tibus et magnis dis parturient modayn test.

Read More
Page Title 5

Phasellus porta. Fusce suscipit varius mi. Cum sociis natoque pena tibus et magnis dis parturient modayn test.

Read More